U posljednjem krugu Buben prošao Janičijevića za trijumf u 2. SWS Junior Cupu

U subotu je u drugoj utrci SWS Junior Cupa u GoKart Centru West na stazi Panda Express, Danijel Buben sjajnim potezom osigurao pobjedu ispred Ivana Janičijevića te su priredili vrlo napetu borbu do samog cilja. Utrku je vozilo 10 talentiranih mladih vozača.

U subotu, 14. rujna 2024. godine, GoKart Centar West bio je domaćin druge utrke SWS Junior Cupa, koja je na stazi Panda Express donijela pobjedu talentiranom Danijelu Bubenu nakon uzbudljivog dvoboja sa Ivanom Janičijevićem. Deset mladih vozača okupilo se kako bi se nadmetali za titulu najboljeg, a izazovni uvjeti na stazi, uzrokovani višednevnom kišom, samo su dodatno začinili već napetu utrku.

Od samog početka kvalifikacija bilo je jasno da će ovo biti pravi spektakl. Već na startu, dvojica vozača su se istaknula: Danijel Buben i Ivan Janičijević. Ivan je odmah preuzeo vodstvo, no Danijel ga nije puštao iz vida, strpljivo čekajući svoju priliku. Zavoji su postali bojno polje, ravnice mjesto za pripremu strateških napada, a svaki pokušaj pretjecanja držao je gledatelje na rubu sjedala.

Dok su gledatelji zadržavali dah, utrka je došla do vrhunca u posljednjem krugu. Buben je tada pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najtalentiranijih vozača u kategoriji. U jednom briljantnom potezu, iskoristio je trenutak slabosti Janičijevićeve obrane i preuzeo vodstvo koje više nije ispuštao. S vremenom od 12:30.531, prošao je kroz cilj, ostavivši Ivana na drugom mjestu sa zaostatkom od samo 4 stotinke. Na trećem mjestu završio je Teo Posavec, koji je također briljirao u utrci, unatoč zahtjevnim uvjetima i prometu na stazi ovoga puta dalje od trećeg mjesta nije moglo.

Kišne padaline prethodnih dana ostavile su trag na stazi, stvarajući vlažne dionice koje su vozačima bile izazovne. Grip je bio smanjen na low, a svaka pogreška mogla je imati ozbiljne posljedice po rezultat mladih nada. No, talentirani vozači pokazali su nevjerojatnu koncentraciju i prilagodljivost, izbjegavajući zamke staze i čuvajući hladne živce u ključnim trenucima. Upravo su ti izazovi pridonijeli uzbuđenju koje se osjećalo u zraku.

U GoKart Centru West kartingaše su bodrili navijači, obitelji i prijatelji, dajući im dodatni poticaj u napetoj borbi. Svaki potez, svaka promjena pozicije izazivala je uzdahe i oduševljenje publike, koja je bila svjedok nevjerojatne demonstracije talenta i strasti najmlađih karting vozača.

Serija SWS Junior Cupa nastavlja se i dalje u GoKart Centru West, a gledatelji s nestrpljenjem iščekuju nove uzbudljive vožnje i buduće šampione!

Top 3 rezultata:

1. Danijel Buben – 36.809

2. Ivan Janičijević – 37.071

3. Teo Posavec – 36.617

Talentirani Teo Posavec oduševio na 1. SWS Junior Cupu u GoKart Centru
Na stazi Panda Express je vozilo 10 vozača i vozačica iz Hrvatske, Grčke i SAD-a. Velika mlada nada kartinga, Teo Posavec, je vrhunski odvozio utrku i pokazao svoje umijeće te slavio pred publikom koja je glasno navijala za svoje favorite i svaki sjajan potez na stazi.
2. SWS Sprint Junior Cup u GoKart Centru 14.9.2024.
Pripremite se za još jedan uzbudljivi karting spektakl jer nakon prve utrke i borbe Tea Posavca i Danijela Bubena očekuje nas nova SWS Junior Cup utrka.