Domazetović i Jozić dominirali prvim SWS Sprint Cupom u GoKart Centru West

Prve dvije Sodi World Series (SWS) Sprint utrke u GoKart Centru West održane su u četvrtak, 13.6.2024. godine. Na veličanstvenom događanju Sprint Cup 1 & 2 natjecalo se ukupno 57 vozača u SR4 bolidima na Panda Infinity Speedway stazi.

Kvalifikacije su započele u 18 sati, a vozači su bili raspoređeni u tri kvalifikacijske skupine, a svaka skupina imala je na raspolaganju 12 minuta da ostvari najbolje moguće vrijeme na stazi. Kako su kvalifikacije odmicale, postajalo je jasno da će se glavni duel voditi između Nike Domazetovića i Filipa Jozića. Svaki od vozača imao je jedinstveni stil vožnje i strategiju za glavni dio utrke. Uzbudljive kvalifikacije obećavale su još napetiju glavnu utrku, s puno akcije i neizvjesnosti do samog kraja.

SWS Sprint 1 i Sprint 2 su započele vrlo dramatično, s nekoliko klasičnih manjih vozačkih kontakata u prvom zavoju. Većina vozača uspjela je izbjeći veće probleme i nastaviti utrku. U prvoj Sprint utrci Niko Domazetović je preuzeo vodstvo i dominirao većim dijelom utrke, dok ga je Filip Jozić posljednjih pet krugova pratio u stopu sa minimalnom razlikom i izazvao veliku neizvjesnost raspleta same utrke od strane ostalih natjecatelja i gledatelja. Treću poziciju je čvrsto držao Goran Mitrović te se vrhunskim vozačkim umijećem uspio braniti od svih napada ostalih vozača.

Ništa manje uzbuđenja nismo imali u drugoj Sprint utrci uz minimalne trkaće kontakte između vozača, ali uz veliko poštovanje i iskustvo karting vožnje. Filip Jozić uzeo vodeću poziciju ispred Nike Domazetovića, dok je Stjepan Janković zauzeo treću poziciju i tako popravio rezultat prvog Sprint finala u kojem je bio na 4. mjestu ukupno.

Sprint Cup 1 - A finale

1. Niko Domazetović
2. Filip Jozić
3. Goran Mitrović

Pogledajte ukupne rezultate na SWS stranicama.

Sprint Cup 2 - A finale

1. Filip Jozić
2. Niko Domazetović
3. Stjepan Janković

Pogledajte ukupne rezultate na SWS stranicama.

Prve SWS Sprint Cup 1 & 2 utrke u GoKart Centru West bile su nevjerojatno uzbudljive i pokazale su vrhunsku vozačku vještinu svih natjecatelja. Organizacija je bila na visokoj razini, a staza je pružila pravi izazov za sve sudionike. 

Atmosfera među gledateljima bila je užarena i uzbudljiva, s mnogo navijanja i podrške za sve vozače kao na nogometnim utakmicama. Mnogi vozači i gledatelji su istaknuli kako su uživali u adrenalinskoj akciji i neizvjesnosti do samog kraja utrka. Organizatori su se potrudili da sve protekne u najboljem redu, a sigurnosne mjere su bile na najvišoj razini, osiguravajući sigurno i ugodno iskustvo za sve prisutne.

Vozači su izrazili zadovoljstvo uvjetima na stazi i organizacijom utrke. Mnogi su istaknuli kako je staza Panda Infinity Speedway izuzetno izazovna, ali i zabavna za vožnju, te su se veselili budućim utrkama na istoj lokaciji. Posebno su pohvalili vrhunske SR4 bolide zbog njihove brzine i upravljivosti, što je dodatno pridonijelo uzbuđenju.

Ovo natjecanje pružilo je priliku za povezivanje unutar zajednice kartingaša, gdje su vozači mogli razmijeniti iskustva, savjete i strategije za buduće utrke. Mnogi su već počeli planirati sudjelovanje u narednim događajima, a očekuje se da će sljedeće utrke privući još veći broj natjecatelja i gledatelja.

Prva SWS utrka u GoKart Centru West bila je veliki uspjeh i obećava svijetlu budućnost za karting sport u regiji. S nestrpljenjem iščekujemo sljedeće utrke i nova uzbuđenja koja nas očekuju.

Vidimo se na stazi!

Panda Infinity Speedway
Panda Infinity Speedway staza spoj je dviju staza – Panda Express i Bamboo Circuit te tvori najveću unutarnju karting stazu u Hrvatskoj, ali i u Europi. Dugačka je 1150 metara. Ova staza ima ravni pravac dugačak 110 metara gdje bolidi razvijaju najveću brzinu i zaslužuje strahopoštovanje svih vozača. Dodatna dva pravca od 75 i 50 metara čine ju izuzetno zanimljivom, a šikane i zavoji čine ju uzbudljivom i idealnom za iskusnije, tehnički kvalitetnije vozače zaljubljene u auto-moto sport i brzinu.
Popusti na online vouchere!
GoKart Centar West sa ponosom najavljuje novu uslugu online prodaje vouchera!

Sada možete jednostavno kupiti poklon vouchere za uzbudljive karting vožnje direktno sa našeg weba. Kako bismo proslavili zajedno proslavili ovaj veliki trenutak, nudimo posebne popuste od 10, 20 i 30 posto na vouchere kupljene online. Iskoristite sjajnu priliku i obradujte sebe ili svoje najdraže nezaboravnim doživljajem po sniženim cijenama. Kupite voucher i uživajte u vožnji uz popust koji se ne propušta!

Požurite, ponuda traje ograničeno vrijeme!
AKCIJA
Online rezervacije!
Uveli smo online booking za karting! Sada možete jednostavno rezervirati svoju vožnju i platiti online, iz udobnosti svog doma. Bez čekanja i gužve, birajte željeni termin i osigurajte si nezaboravno iskustvo na stazi. Kliknite ovdje, rezervirajte i uživajte u brzini!
NOVO