Karting bolidi s telemetrijom u GoKart Centru

Karting bolidi sa telemetrijom su visokotehnološki karting automobili koji su opremljeni sustavom za prikupljanje podataka i telemetriju kako bi vozačima i inženjerima pružili detaljne informacije o performansama vozila i vozaču tijekom vožnje.

Provjerite što sve telemetrija može te koje prednosti nudi nad samom vožnjom kartinga na stazi.

Telemetrijski sustav

Telemetrijski sustav sastoji se od senzora i uređaja ugrađenih u karting bolid koji prikupljaju podatke o različitim aspektima vožnje, uključujući brzinu, ubrzanje, kočenje, okretanje, temperaturu motora, i mnoge druge parametre koji se kasnije mogu analizirati za postizanje boljih performansi i rezultata na stazi.

Podaci u stvarnom vremenu

Telemetrija omogućava vozačima i timovima da prate sve podatke u stvarnom vremenu tijekom vožnje putem posebnih uređaja ili računalnih sustava u garaži. Tako se omogućava da tim reagira u stvarnom vremenu i prilagodi bolid i vozača za postizanje najboljih rezultata.

Analiza performansi

Prikupljeni podaci mogu se koristiti za detaljnu analizu performansi. To uključuje identifikaciju područja gdje vozač može poboljšati svoje vrijeme kruga, bolje postavljanje vozila i razumijevanje ponašanja automobila na stazi.

Odluke o setupiranju vozila

Telemetrija svakako pomaže inženjerima i mehaničarima u postavljanju (setupiranju) vozila. Na temelju podataka o performansama, mogu se donositi odluke o promjenama u podešavanju vozila kako bi se postigla bolja stabilnost, brzina i upravljivost.

Poboljšanje tehnike vožnje

Vozači koriste telemetriju kako bi poboljšali svoju tehniku vožnje. Analiza podataka pomaže u identifikaciji loših navika i pronalaženju načina za poboljšanje vozačkog stila.

Utrke i natjecanja

Karting bolidi sa telemetrijom često se koriste u profesionalnim karting natjecanjima kako bi timovi i vozači imali konkurentske prednosti i bolje razumjeli svoje vozilo i protivnike.

Obuka i razvoj talenata

Telemetrija se koristi u obuci mladih vozača i razvoju vozačkih talenata. Mladi vozači mogu naučiti kako interpretirati podatke i koristiti ih za poboljšanje svoje vožnje.

Karting bolidi sa telemetrijom su impresivna tehnološka dostignuća koja omogućuju dublje razumijevanje kartinga i trkaćih automobila. To su također vrhunski tehnološki alati koji pomažu u podizanju razine profesionalizma u karting natjecanjima i razvijanju vozačkih talenata.