Prvenstvom Hrvatske u karting slalomu na krovu Westgatea dominirali Orben Sauer i Buben

U klasi I prvak Hrvatske u karting slalomu je Buben, u klasi II Thomas Orban Sauer, dok je prvakinja u klasi I Gašparić, a u klasi II Glasovac.

U subotu, 6. srpnja 2024. godine, na krovu Westgate Shopping Cityja održan je vrhunski spektakl – Prvenstvo Hrvatske u karting slalomu u organizaciji AK Racing Panda, uz podršku GoKart Centra West.

Prestižno natjecanje okupilo je najbolje mlade vozače iz cijele zemlje, a natjecali su se za titulu državnog prvaka u karting slalomu u dvije klase – Klasa I: 10-13 godina i Klasa II: 14-15 godina. Brzina, preciznost i fokusiranost vozača i vozačica odlučivali su o medaljama u savršenim uvjetima.

Svaka klasa donosi posebnu dinamiku i uzbuđenje, a karting vozači su morali pokazati izvanredne vještine upravljanja, brzine i preciznosti kako bi osvojili medalju na Prvenstvu Hrvatske. Svaki natjecatelj je na stazi imao dvije probne vožnje i dvije mjerne. Mjerila se brzina, no preciznost je ta koja je činila razliku u slalomu. Diranjem, pomicanjem ili rušenjem čunjeva u karting slalomu dobivaju se kaznene sekunde koje se pribrajaju vremenu kojeg je vozač postigao na posebnom ispitu.

Prvi puta u povijesti na krovu Westgate Shopping Cityja vozila su se dva posebna ispita tj. dvije različito postavljene konfiguracije staze s različitim elementima za slalom. U napetim vožnjama i borbi za naslov prvaka uživali su i navijači te vozači amateri koji su tijekom utrke vozili karting u GoKart Centru West.

Natjecanje je započelo prvim posebnim ispitom. Već na početku je bilo jasno da će se borba u ukupnom poretku voditi između Thomasa Orbena Sauera (AK Panonija) i Danijela Bubena (AK Racing Panda). Buben je već na probnoj vožnji pokazao zavidnu brzinu i tehniku, no manjak preciznosti koštao ga je kaznenih sekundi te na kraju smjestio na 2. mjesto ukupnog poretka. S druge strane, Orban Sauer sve je tri komponente u vožnji odradio fenomenalno: brzinu, preciznost i tehniku te odnio 1. mjesto u ukupnom poretku i svoj kategoriji na Prvenstvu Hrvatske u karting slalomu.

U klasi I Buben je u potpunosti dominirao i ostavio konkurenciju daleko iza sebe. Pokazao je vremensku konstantu na oba posebna ispita i poručio natjecateljima da je opasan karting protivnik na natjecanjima koja su pred njima.

U klasi II dominaciju je preuzeo Orban Sauer. Pokazao je nevjerojatnu lakoću s kojom prolazi različite elemente tijekom vožnje te usklađuje brzinu i preciznost.

Klasu II – vozačice predvodila je Sara Glasovac iz AK Panonija, dok joj je Lucija Čižmek iz AK Dugo Selo bila za petama, s minimalnom ukupnom razlikom tri sekunde. Vozačice su pokazale veliku želju i koncentraciju u prolascima na zahtjevnim ispitnim poligonima, međutim nedostajalo je malo brzine kako bi se pridružili dječacima u ukupnom poretku. Očekujemo tijesnu borbu u kategoriji vozačica do samog zaključka Prvenstva Hrvatske u karting slalomu, a u ukupnom poretku čak i napad na prve dvije pozicije na postolju.

Rezultati:

Prvenstvo Hrvatske
1. Thomas Orban Sauer, AK Panonija – 2:10.82
2. Danijel Buben, AK Racing Panda – 2:19.88
3. Karlo Vuraić, AK Racing Panda – 2:25.75

PH – Klasa I
1. Danijel Buben, AK Racing Panda – 2:19.88
2. Lea Gašparić, AK Panonija – 2:59.74
3. Borna Buntak, AK Racing Panda – 3:14.46

PH – Klasa II
1. Thomas Orban Sauer, AK Panonija – 2:10.82
2. Karlo Vuraić, AK Racing Panda – 2:25.75
3. Sara Glasovac, AK Panonija – 2:45.71

PH – Klasa I Vozačice
1. Lea Gašparić, AK Panonija – 2:59.74

PH – Klasa II Vozačice
1. Sara Glasovac, AK Panonija – 2:45.71
2. Lucija Čižmek, AK Dugo Selo – 2:48.63
3. Jelena Bijukić, AK Panonija – 2:49.35

Nestrpljivo iščekujemo iduću utrku u karting slalomu, koja će se održati na istom mjestu, na krovu Westgate Shopping Cityja iznad GoKart Centra West već u subotu, 27.7.2024. Vidimo se na stazi!

Prvenstvo Hrvatske u karting slalomu
Spremite se za uzbudljivu karting avanturu! “AK Racing Panda između čunjeva” je prestižno natjecanje u karting slalomu koje će se održati 6. srpnja 2024. godine. Ovaj događaj okuplja mlade vozače iz cijele Hrvatske, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i brzinu na stazi. Bez obzira jeste li iskusni vozač ili tek početnik, ovo natjecanje nudi sjajnu priliku za sve ljubitelje kartinga.
NAJAVA