4. GKCW Open Karting Slalom 22.9.2024. na krovu Westgate Cityja

U nedjelju nas očekuje još veća konkurencija, a staza će biti dodatno prilagođena kako bi bila zahtjevnija, testirajući brzinu, snalažljivost i preciznost vozača na svakom zavoju na krovu Westgate Cityja.

Svi ljubitelji brzine i adrenalina usmjereni su na novi izazov koji će se održati u nedjelju, 22. rujna 2024. godine, na krovu Westgate Cityja. Četvrti GKCW Open Karting Slalom bit će prava poslastica za sve ljubitelje karting slaloma.

Na prethodnom natjecanju, koje se održalo 1. rujna 2024. godine, Marko Turkalj je suvereno dominirao stazom i osvojio prvo mjesto s impresivnim vremenom od 3:31.87, nadmašivši Ivana Medveda i Matiju Korena, koji su vodili neizvjesnu borbu do samog kraja.

„Zanimljivo i zabavno iskustvo, staza i elementi“, izjavio je Turkalj što je samo dodatno naglasilo koliko je ovo natjecanje posebno, ne samo za vozače, već i za gledatelje.

Organizator utrke Stjepan Jurković najavio je da će staza biti dodatno prilagođena kako bi bila zahtjevnija, testirajući brzinu, snalažljivost i preciznost vozača na svakom zavoju.

U nadolazećoj utrci očekuje se još veća konkurencija, a svi sudionici će imati priliku pokazati svoje vještine u novim tehničkim izazovima koje priprema GoKart Centar West.

Pozivamo sve ljubitelje kartinga da ne propuste ovaj spektakularni događaj i podrže svoje favorite na 4. GKCW Open Karting Slalomu!

Natjecanje

Datum natjecanja: 22. rujan 2024. godine
Vrijeme: Početak prijava 10 sati, završetak natjecanja do 15 sati
Mjesto: GoKart Centar West – Westgate City
Bolid: SR4 kart
Natjecatelji: Prijaviti se mogu svi zainteresirani stariji od 18 godina

Prijava: Prijava na natjecanje potvrđuje se uplatom kotizacije za utrku na recepciji GoKart Centra West, na dan same utrke.

Protokol i program

Početak prijava za natjecanje je 22.9.2024. od 10h
Sastanak s vozačima: 10:45 
Prolazak 1. konfiguracijom staze pješke i jedna slobodna vožnja: 11h
Dvije mjerne vožnje (u dva različita SR4 bolida) – 1. vožnja: 11:15
Kada svi vozači odrade 1. kvalifikacijsku vožnju radi se pauza (cca 30 min) za slaganje druge konfiguracije staze.
Prolazak 2. konfiguracijom staze pješke i jedna slobodna vožnja: 12:30
Dvije mjerne vožnje (u dva različita SR4 bolida) 2. vožnja: 12:45
Nakon odvožene dvije kvalifikacijske vožnje zbrajaju se sva četiri vremena sa pridodanim kaznama, te se vremena slažu od najkraćeg do najduljeg vremena.
Dodjela nagrada za prva tri mjesta (cca oko 15 sati)

Penalizacija

Čunj pomaknut sa baze – 2 sekunde
Neizvršena radnja (prolazak kraj elementa) – 10 sekundi

Zašto sudjelovati?

Natjecanje: Isprobajte svoje vještine na našoj uzbudljivoj karting stazi.
Nagrade: Atraktivne nagrade za pobjednike!
Titula: Ponesi titulu najboljeg vozača na 4. GKCW Open Karting Slalom natjecanju

Protokol prijava

1. Ispunite prijavni obrazac na linku: Otvoreni Kup u Karting Slalomu 22.9.2024. 
2. Rok prijave za utrku je četvrtak, 19. rujan 2024. do 23:59 sati
3. Kotizacija za utrku iznosi 40€ i uključuje sve potrebne troškove.
4. Trening vožnja iznosi 20€ (za 10 minuta vožnje) i održat će se na krovu Westgate Cityja 15. rujna 2024. od 10 sati.

Kart SR4
Za one koji cijene agilnost i okretnost, SR4 predstavlja vrhunac karting iskustva. Ovaj kart je gotovo poput mačke - brzo reagira na svaki pokret vozača, omogućavajući im da lepršaju kroz zavoje s lakoćom. Modernog dizajna i jedinstvenog stila te vizualno stvoren za utrke, SR4 je idealan da se brzo prilagodi promjenama na stazi te je jednako dobar za unutarnje i vanjske staze. Neiskusni vozači imat će određenih izazova sa izlaskom iz zavoja i dobivanjem najveće brzine ovog bolida, dok će iskusniji vozači uživati u dinamičnoj vožnji i brzim izlascima iz zavoja, stvarajući nezaboravno iskustvo na stazi. Za one koji traže kart koji će ih povezati s duhom trkaćih staza, SR4 je pravi izbor.

Motor: 270 ccm
Prijenos: Najduži
Gume: Medium
Marko Turkalj slavio na 3. GKCW Open Karting Slalomu
„Zanimljivo i zabavno iskustvo, staza i elementi“, rekao je pobjednik Turkalj, koji je s vremenom 3:31.87 slavio ispred Ivana Medveda i Matije Korena. U utrci je sudjelovalo šest vozača, a žestoka borba se vodila do posljednjeg čunja.