Mikola Benić i Jakov Madirazza slavili na SWS Sprintu 5 i 6

„Staza je bila odlična. Na žalost, bilo je malo manje gripa na stazi jer je padala kiša vani, ali je utrka bila jako dobra i jako sam zadovoljan sa svime“, rekao je Jakov Madirazza, pobjednik Finala A 6. SWS Sprint utrke.

U četvrtak, 12. rujna 2024. godine, GoKart Centar West je bio domaćin napete 5. i 6. SWS Sprint utrke. Mikola Benić je na stazi Panda Express slavio u 5. Sodi World Series Sprint utrci ispred Jakova Madirazze te Stjepana Jankovića, dok je u 6. SWS Sprint utrci najbrži bio Madirazza ispred Benića i Jankovića.

Iako su vremenski uvjeti bili daleko od idealnih, to nije spriječilo vozače i vozačice da pruže vrhunske performanse i borbu za svaku poziciju. Kiša koja je padala vani tijekom dana stvorila je mokre uvjete na natkrivenoj stazi, a na nekoliko ključnih dijelova bilo je sklisko, što je zahtijevalo dodatan oprez. Vozači su morali biti pažljivi kako bi izbjegli klizanje i vrtnje na stazi koje bi ih koštale dragocjenih pozicija u poretku. Vožnja po mokroj stazi uvijek donosi dodatnu dozu adrenalina, ali i potrebu za boljom tehnikom. Ovog puta, kišni uvjeti natjerali su vozače da prilagode svoju strategiju. Iako je brzina ključna u ovakvim natjecanjima, pažljiva vožnja na dijelovima staze s mokrim asfaltom bila je presudna za što bolji plasman.

„Staza je bila odlična. Na žalost, bilo je malo manje gripa na stazi jer je padala kiša vani, ali je utrka bila jako dobra i jako sam zadovoljan sa svime“, rekao je Jakov Madirazza, pobjednik Finala A 6. SWS Sprint utrke.

Bilo je neophodno usporiti ili ulaziti u zavoj na određen način na mokrim dijelovima staze kako bi se izbjeglo gubljenje kontrole nad kartingom. Nekoliko vozača uspjelo je manevrirati stazom bez većih problema, dok su drugi morali biti oprezniji kako ne bi izgubili dragocjeno vrijeme ili čak svoju poziciju u poretku.

„Da, bila je lokva, nisam se ni u jednom krugu usudio previše uzimat u tom zavoju, više sam bio unutra. Skoro svatko tko je išao u lokvu se okrenuo, ja sam u kvalifikacijama išao probati da vidim što se desi. Nema gripa tako da sam se trebao držati sigurnosti. Bolje to pa malo sporije nego da izgubim sekundu dvije da se izvrtim“, rekao je pobjednik oba finala B SWS Sprint utrka Lovro Leben.

„Staza je full zabavna, brza, pogotovo prvi sektor, brzi zavoji. To je nešto što stvarno volim i mislim da sam dobra u takvim zavojima tako da mi se to jako sviđa. Sveukupan dojam se malo pokvario s obzirom na drugu utrku i što mi se dogodilo, ali ok. Lokva vode, zapela sam na to, izvrtila se i izgubila sve pozicije“, rekla je vozačica Anđela Strujić.

SWS Sprint utrke 5 i 6 pratile su uobičajeni format natjecanja. Svaka utrka sastojala se od dvije kvalifikacijske vožnje, koje su odredile raspored starta za finalne vožnje. Nakon kvalifikacija, vozači su se podijelili u dvije grupe – Finale A i Finale B. Finale A je okupilo vozače s najboljim vremenima iz kvalifikacija, dok je Finale B omogućilo priliku vozačima koji su imali nešto slabija vremena da se bore za svoje mjesto na ljestvici.

Natjecanje je bilo jednako intenzivno u oba finala, a svi vozači pokazali su zavidnu razinu vozačkih sposobnosti. Čestitamo svim natjecateljima, a posebno pobjednicima koji su se istaknuli u ovim zahtjevnim utrkama.

SWS Sprint Cup 5

Top 3 vozača – Finale A 
1. Mikola Benić, 36.633
2. Jakov Madirazza, 36.855
3. Stjepan Janković, 37.098

Top 3 vozača – Finale B 
1. Lovro Leben, 37.804
2. Nikola Grubić, 38.375
3. Tin Krezić, 38.183

Pogledajte rezultate na SWS stranicama.

SWS Sprint Cup 6

Top 3 vozača – Finale A
1. Jakov Madirazza, 36.535
2. Mikola Benić, 36.742
3. Stjepan Janković, 36.902

Top 3 vozača – Finale B
1. Lovro Leben, 37.027
2. Goran Mitrović, 37.266
3. Petra Marunica, 37.011

Pogledajte rezultate na SWS stranicama.

Petra Marunica i Janković oduševili u spektaklu SWS Sprinta 3 & 4
Petra Marunica briljirala je na stazi i sa treće pozicije osvojila prvu utrku, dok se u drugoj utrci vodila bespoštedna borba između Stjepana Jankovića i Mikole Benića.
Domazetović i Jozić dominirali prvim SWS Sprint Cupom u GoKart Centru West
Prve dvije SWS Sprint utrke u GoKart Centru West na stazi Panda Infinity Speedway održane su četvrtak, 13.6.2024. uz 57 vrhunskih vozača.
SWS Sprint 5 & 6 utrke u GoKart Centru 12.9.2024.
Nakon ljetne stanke, SWS prvenstvo vraća se u GoKart Centar West i to na stazu Panda Express. Vidimo se u četvrtak, 12. rujna 2024. od 16 sati.